Olej kokosowy
Prawdziwy olej kokosowy uzyskiwany jest z miąższu dojrzałych jąder orzechów kokosowych.
Olej rzepakowy
Olej rzepakowy charakteryzuje się wysokimi walorami żywieniowymi. Jest uznawany za jeden z najcenniejszych spożywczych olejów płynnych.
Olej palmowy
Olej palmowy jest produkowany z palmy oleistej. Olej palmowy jest jednym z najszerzej produkowanych olejów jadalnych na świecie.
Olej słonecznikowy
Olej słonecznikowy obok rzepakowego czy oliwy z oliwek, jest jednym z najpopularniejszych tłuszczów roślinnych stosowanych w polskiej kuchni.
Olej z pestek dyni
Ciemnozielony olej z pestek dyni, o charakterystycznym orzechowym smaku, jest tłoczony z surowych lub prażonych pestek.
Olej roślinny
Oleje roślinne otrzymuje się z tłuszczów roślinnych pozyskanych z nasion lub owoców roślin oleistych.
Olej lniany
Olej lniany pozyskiwany z nasion lnu to cenny składnik diety, który powinien zagościć w niej na stałe.
Olej z pestek winogron
Cechuje się on wysoką zawartością witamin oraz kwasu linolowego niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania błon komórkowych.
Olej migdałowy
Olejek migdałowy to gęsty jasnożółty olej charakteryzujący się łagodnym, słodkawym smakiem i przyjemnym zapachem.
Olej z orzecha włoskiego
Olej z orzecha włoskiego to jasno żółty lub zielonkawy olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia miąższu owoców orzechów.
Olej ryżowy
Jest jednym z najpopularniejszych olejów w krajach azjatyckich, zwłaszcza w Japonii i Indiach
Olej sojowy
Wytwarzany jest w procesach tłoczenia z ziaren soi zwyczajnej, witaminy E oraz kwasów wielonienasyconych.